Barn og unge er fremtiden. De fortjener det beste!

Trond Johnsen, utdanningsdirektør, Fylkesmannen i Oppland

Trond Johnsen, utdanningsdirektør, Fylkesmannen i Oppland
Stian Hauge, rådgiver, Fylkesmannen i Oppland

Det er store ambisjoner om vekst og utvikling i Innlandet. Dobbeltspor, redusert reisetid og avganger hver halvtime forventer å lokke folk og kompetanse til regionen, selv om mange av arbeidsplassene fortsetter å være i hovedstadsområdet.

Det viser seg at attraktiv natur, allsidige kulturtilbud, akseptable boligkostnader og gode offentlige tjenester er faktorer som etterspørres. En region som ønsker tilflytting av barnefamilier og nyutdannede i etableringsfasen, må i tillegg kunne dokumentere gode oppvekstsvilkår og høy kvalitet på skoler og barnehager. Oppland og Hedmark må kunne tilby læringsmiljøer av topp kvalitet, helt fra barnehage til videgående opplæring, og videre på høgskole- universitetsnivå.

Gjennom GNIST-partnerskapet samarbeider Oppland og Hedmark på tvers av fylkesgrensene for å heve kvaliteten i barnehagene og skolene, heve læreryrkets anseelse og bidra til god rekrutering til lærerutdanningen. GNIST er et partnerskap bestående av sentrale aktører i utdanningssektoren og arbeidslivet; Fylkesmannen, KS, Utdanningsforbundet, Universitets- og høgskolesektoren, Fylkeskommunen og NHO. Vi mener at et høyt utdanningsnivå i befolkningen gir det beste grunnlaget for næringsutvikling og bosetting. Det er en utfordring for Innlandet å videreutvikle en sterkere kultur for læring som gir motivasjon til opplæring og fullføring av utdannelse.

GNIST-partnerskapet tar dette på alvor. Sammen ønsker vi kontinuerlig utvikling av våre skoler og barnehager for å bygge et solid grunnlag for vekst og næringsutvikling i fylkene våre. Kvalifisert og kompetent arbeidskraft er alle virksomheters viktigste ressurs.

Våre ambisjoner er å være et regionalt og nasjonalt kraftsenter for skole- og barnehageutvikling. Sammen ønsker vi å tilby ledere og fagansatte i barnehager og skoler kompetanseheving gjennom utdanning, kurs, konferanser, videreutdanningstilbud og gjennom samarbeid med næringslivet. Vi ønsker å sette relevant forskningsbasert kunnskap på dagsorden og løfte fram utviklingsprosjekter til inspirasjon og etterfølgelse.

Innlandets utdanningskonferanse er et ledd i dette. Konferansen skal gjennomføres hvert år i midten av mars. Årets konferanse har både fellesøkter og spissede forelesninger for de ulike utdanningsnivåene: barnehage, grunnskole og videregående opplæring. Innlandets utdanningskonferanse 2013 12. mars samler mange gode krefter for å sikre kvaliteter som Innlandet vil dra nytte av i framtida.

 

Reklamer

Om fylkesmannenoppland

Fylkesmannen arbeider for at Oppland skal være et godt fylke å bo og arbeide i. Vi passer på at du får rettighetene dine slik Stortinget har bestemt. Det gjelder blant annet barnehage og skole, helse- og sosialtjeneste. Vi slår ring om miljøet, og arbeider for landbrukets framtid.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s