Støtt TV-aksjonen!

Christl Kvam, fylkesmann i Oppland

Christl Kvam, fylkesmann i Oppland

Det er nå vi må klare å ha to gode tanker i hodet samtidig. Vi må ta inn over oss flyktningsituasjonen – både det forferdelig som skjer der den oppstår og den medmenneskeligheten og samfunnsengasjementet som trengs for å møte de flyktningene og asylsøkerne som kommer hit. Samtidig må vi ikke glemme en krise som rammer hele vår jord på lang sikt. Årets TV-aksjon 18. oktober er til inntekt for Regnskogfondet. Deres arbeid er viktig for verdens klima, det biologiske mangfoldet og for menneskene som avhenger av regnskogen for å leve.

Vi må ta oss råd og tid til å hjelpe flyktninger – og til å støtte helhjertet opp om TV-aksjonen.

Flyktningsituasjonen har vist hvordan frivillighet og hjertevarme nærmet over natta har bidratt i en akutt situasjon. TV-aksjonen har appellert til frivillighet fra den startet i 1974. I Oppland mobiliserer TV-aksjonen om lag 3.000 frivillige i forberedelser og gjennomføring. TV-aksjonen er også mange barn og unges første møte med frivilligheten og har derfor effekt større enn resultatet av den årlige pengeinnsamlingen. TV-aksjonen formidler kunnskap og holdninger som vi kan ta med oss i vår egen samfunnsutvikling.

I år skal aksjonen bidra til å bevare noen av verdens største regnskogsområder i Peru, Brasil, DR Kongo og på øya Ny-Guinea.

  • Siden andre verdenskrig er verdens regnskoger halvert, og hvert minutt forsvinner store regnskogsområder for alltid. Å redde verdens regnskoger er avgjørende for å redusere naturkatastrofer, global oppvarming og fattigdom.
  • Regnskogen forsyner verden med mat, vann og medisiner, og bidrar til å redde klimaet på kloden.
  • Ved å bevare regnskogen bevares også et biologisk skattkammer som rommer 50–80 prosent av klodens plante- og dyrearter.
  • For de 260 millioner menneskene som bor i regnskogen og lever av ressursene der, er konsekvensene av at regnskogen forsvinner umiddelbare og dramatiske: De mister hjemmet sitt.Husk å ta vel imot bøssebærerne på søndag 18. oktober!
  • Gjennom årets TV-aksjon skal vi bevare regnskogen for klodens klima, vår felles framtid og for 260 millioner mennesker som har regnskogen som sitt hjem. For mer informasjon gå inn på www.blimed.no

Husk å ta vel imot bøssebærerne på søndag 18. oktober!

 

Reklamer

Om fylkesmannenoppland

Fylkesmannen arbeider for at Oppland skal være et godt fylke å bo og arbeide i. Vi passer på at du får rettighetene dine slik Stortinget har bestemt. Det gjelder blant annet barnehage og skole, helse- og sosialtjeneste. Vi slår ring om miljøet, og arbeider for landbrukets framtid.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s